ogen_meisje.jpg

Persoonlijke begeleiding

Helpen om je gevoelens te zoeken en te vinden. Als woorden tekort schieten of niet gebruikt kunnen worden vervallen we vaak in een stil zwijgen. Door bezig te gaan met creatieve dingen geef je jezelf de kans om dat wat in je zit boven water te krijgen, zichtbaar te maken.

 

Vaak wordt er ook gewerkt in een combinatie van beeldend kunst (beeldhouwen, toekeken, schilderen, dans, stemwerk en ontspanningstechnieken om gehoor te geven aan jezelf. Begeleiding kan individueel, maar ook in (klein) groepsverband worden gevolgd. Maak een afspraak voor een kennismaking!

 

Begeleiding Autisten

Ieder mens heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Daarom benaderen we iedereen anders, zo ook iemand die in het autistische spectrum zit. Een autist luistert moeilijk naar zichzelf waardoor hij niet goed kan luisteren naar zijn omgeving en de omgeving niet naar hem. Leren luisteren naar jezelf geeft de mogelijkheid te leren luisteren naar de ander.

 

Autisten gebruiken de stilte om de emoties te onderdrukken. Deze stilte dood de emoties, daarom willen we de stilte leren te doorbreken. Dit kan door middel van beeldend, dans, Motorische Remedial Teaching en stemwerk.

 

We zoeken naar een persoonlijke aanpak die het beste past bij deze unieke persoon. Door jaren lange werk ervaring met autisten kunnen we samen op zoek gaan naar de beste samenwerking.

 

Motorische Remedial Teaching

MRT (motorische remedial teaching) is een hulpmiddel om beter te leren bewegen. Bij MRT worden kinderen, maar ook volwassenen met storingen of een achterstand in hun motorische ontwikkeling geholpen zich te ontwikkelen.
Leer- en gedragsproblemen zijn soms terug te voeren op een bewegingsachterstand. Het wegwerken van die achterstand lost vaak ook andere problemen op.
Door te bewegen leren we tijd en ruimte kennen.

 

Dans en begeleiding

Niet de dans is belangrijk maar het gevoel van de dans. Niet de ervaring is belangrijk maar de motivatie om het te doen. Laat je verrassen en ontroeren door je eigen lichaam.

 

Iedereen kan dansen op zijn of haar manier niets is onmogelijk geef jezelf het gevoel van vrijheid. Dans is voor iedereen en alle leeftijden. Door de beweging kan je meer inzicht in jezelf krijgen meer het gevoel van vrijheid beleven, je openen.

 

Het helpt bij burnout, vermindering van spanning geeft je de vrijheid die je nodig hebt om beter te kunnen functioneren.

 

Ontspanningstechnieken

Iedereen heeft wel eens momenten waarop hij voelt dat de spanning te hoog op loopt. Spieren spannen zich aan en gaan pijn doen, ze doen niet meer wat we willen. Gedachten gaan alle kanten op of focussen zich alleen maar op dat ene.

 

Om te leren deze spanning en gedachten in juiste banen te leiden, een steuntje in de rug, vooral op de momenten die stress gevoelig zijn, leer je door middel van stem, ademhaling, meditatie en mindfulness bij je gevoel te komen en dit een juiste plek te geven zodat spanning en stress in juiste banen worden geleidt.

 

Een prima hulpmiddel voor mensen met een drukbestaan om zichzelf te leren ontladen.

Elke maand de agenda per mail?

Schrijf je in:

Anderen over Klarina

  • Douwe
    Beeldhouwen is super leuk, je mag ook altijd een experiment doen!
  • André
    De workshop stemwerk was een heel bijzondere ervaring.
  • Anne
    Heerlijk ontspannen om bij Klarina te dansen!